Picos diena
Kokių tik dienų nešvenčiama ir neminima pasaulyje! Pasirodo, kad vasario 9-oji irgi yra šventė, bent jau mėgstantiems picą, mat tądien minima Picos diena. Keista, tačiau ši šventė atsirado ne Italijoje – apsukrūs verslininkai Nacionalinę picos dieną pradėjo švęsti Amerikoje. Pamažu šis reiškinys paplito po visą pasaulį ir jau laikomas pasauline švente.
Nors keptų miltų paplotėlius su įvairiais priedais valgė dar senovės egiptiečiai, romėnai ir graikai, dabartinės picos gimtine laikomas pietvakarių Italijos Kampanijos regionas, kuriame įsikūręs Neapolis. Pica ten buvo pradėta gaminti kaip vargšų maistas – ant pirmųjų picų buvo dedama tai, kas būdavo likę virtuvėje: pomidorai, sūris, aliejus, česnakai. Pasiturintys Neapolio gyventojai picas laikė niekingu vargšų maistu.
Seniausi ir populiariausi receptai:
Pica „Margarita“ atsirado XIX a. pabaigoje, kai karalienė Margarita 1889 m. apsilankė Neapolyje, o picų kepėjas Rafaele Esposito jai pagamino specialią picą – su pomidorais, mocarela (buivolių pieno sūriu) ir bazilikais. Tokia pica priminė Italijos vėliavos spalvas, o picos pavadinimas nuo to laiko paliktas karalienės garbei.
Pica „Marinara“ yra viena iš seniausių picų. Ją tradiciškai kepdavo žvejų žmonos, laukdamos jų sugrįžtančių iš jūros (itališkai „marinaro“ – „jūreivis“).
Keturių sūrių pica kepama naudojant keturis skirtingus itališkus sūrius: šviežią mocarelą, gorgonzolos sūrį, rikotą ir parmezaną.
Keturių sezonų (metų laikų) picai naudojami artišokai, saliamis, pievagrybiai ir pomidorai, simbolizuojantys keturis metų laikus.
Hello everyone. Dr. Osalu Herbs is a good remedy for herpes Virus , I was a carrier of herpes virus...
Jurbarko centre pradėtas rengti viešasis tualetas