Pamėgtoje užkandinėje – nauji pasaulio virtuvės skoniai!
Jurbarkiečių pamėgta užkandinė JURAS BARKUS Sushi & Pizza (Dariaus ir Girėno g. 98), liepos 18 dieną atšventusi 4-ąjį gimtadienį, ant laurų užmigti neketina – vis atnaujina savo meniu, siūlydama klientams tai, kas jiems patinka, lepindama naujais skoniais, receptais ir, žinoma, patraukliomis akcijomis. Ši užkandinė jau senokai tapo vieta, kur galima išbandyti įvairiausių pasaulio virtuvių patiekalų – nuo japoniškų sušių, suši buritų iki itališkų picų. Čia galima atrasti ir naujų skonių, padažų bei neįprastų derinių, tokių kaip pikantiškas ir švelniai aštrus čipotle arba egzotiškas medaus-garstyčių padažo derinys, jau pamėgtas jurbarkiečių.
„Skanios naujienos – viena iš šios užkandinės Jurbarke sėkmės priežasčių“, – teigia vienas jos savininkų Andrius Parščenkovas, pasidžiaugęs ir naujovėms atvirais klientais, ir švaria, garbinga konkurencija Jurbarke, ir tvariu, patikimu kolektyvu, kuriame pamainomis dirba 8 darbuotojai – Jurbarko krašto gyventojai. Beje, pats Andrius yra kaunietis, tačiau gerai pažįsta Jurbarką, kurį laiką čia gyveno ir turi daug bičiulių.
Patrauklios naujovės
Paaiškėjo, kad prie užkandinės populiarumo bei patrauklumo prisideda ir atviri naujovėms bei jų čia randantys jurbarkiečiai. Per vasarą JURAS BARKUS „Sushi&Pizza“ paruošė visą puokštę naujienų: sušių ir suši buritų meniu pasipildė 11 naujų ar atnaujintų receptų, o picų meniu rasite net 18 naujų bei atnaujintų skonių. Didžiausia užkandinės naujiena – rankų darbo picų padai, kuriais Andrius ypatingai didžiuojasi, mat naujii padai užtikrina aukštesnę picų kokybę ir skonį. Tradiciniais metodais gaminamos picos gardinamos originaliais padažais. Be to, nuo šiol bet kurią picą galima pagardinti mocarelos sūrio arba dešrelių kraštais. Ir tai toli gražu dar ne viskas – nusipirkę bet kurią picą gausite dovanų skanių „Ben&Jerry’s“ ledų porciją su 50 proc. nuolaida. Andrius priduria, kad šių ledų taip pat yra pačių įvairiausių skonių.
Patiko kaimiška pica
„Meniu atnaujiname reguliariai. Pasižiūrime, ką žmonės mėgsta ir ko ne. Stebime, kas patinka ir atsižvelgdami į tai koreguojame meniu, pradžiai pasiūlydami mėnesio naujienas“, – sako pašnekovas. Pasak Andriaus, ko gero, labiausiai pavykusi naujiena – kaimiška pica. Jurbarkiečiai jau gerai įvertino ir noriai užsako šias sočias picas, pagardintas medaus-garstyčių padažu ir svogūnų laiškais, suteikiančiais neįprastą skonį. Klientai įvertino ir čipotle padažą, svogūnų traškučius, vištienos kumpelius. „Skonis draugų neturi. Kiekvienas turi savo“, – sako Andrius.
Jei dar nežinote, šioje užkandinėje galima užsisakyti ir dienos pietus, kuriuos galima rinktis iš kelių variantų. Kasdien gaminamos skirtingos sriubos.
Ant Kūčių stalo – sušiai
Andrius, pasakodamas apie atnaujintą meniu, aptardamas naujus picų receptus, priduria, kad užkandinė pirmiausia orientuojasi į sušius, nes būtent JURAS BARKUS Sushi & Pizza pirmieji sėkimingai pristatė sušius Jurbarke. Ir miesto gyventojams tai taip patiko, kad kadaise egzotiškas patiekalas jau tapo tradiciniu ant jurbarkiečių Kūčių stalo. Andrius patikina, kad būtent ši žiemos šventė, ko gero, yra kolektyvui pats darbingiausias metas. Sušių padėklų užsakymus pradedama priimti likus 1–1,5 mėnesio iki didžiųjų švenčių. Paklausa tokia didelė, kad paskutinę savaitę nauji užsakymai nebepriimami.
Yra dar viena šios užkandinės sėkmės priežastis – pats Andrius šiame sektoriuje jaučiasi tarsi žuvis vandeny. Išmano šio verslo virtuvę ir tiesiogine, ir perkeltine prasme, nes kartu su bendraminčiais verslą sukūrė, prieš tai padirbėjęs užsienyje, kur teko dirbti virtuvėje ir išmokti gaminti sušius.
Be to, per tuos ketverius metus išmoko drąsiai pasitikti iššūkius, lanksčiai reaguoti į sunkumus – štai užklupus covido pandemijai, gelbėjo maisto išsinešimui gamyba.
Užkandinės šeimininkai vien meniu atnaujinimu neapsiriboja. Andriaus planuose – atnaujinti ir pačios užkandinės interjerą: viduje pakabinti didesnį televizorių, kad lankytojams būtų pateikiama kokybiškesnė informacija, pasirūpinti, kad žiemą klientams būtų šilčiau ir patogiau sėdėti, numatoma ir atnaujinti terasą, kad ji taptų patogesnė lankytojams. Planų ir minčių netrūksta, nes į viską žiūrima plačiai, su polėkiu, pasak vadovo, tai užkoduota įmonės pavadinime – „Aveika“ (anglų kalba „Awake“ reiškia pabusti, žiūrėti plačiau).
Į viską plačiai žiūri ir šios užkandinės kolektyvas, o geriausias to įrodymas, kad būtent JURAS BARKUS „Sushi&Pizza“ kolektyvas pasitiko olimpietį Roką Guščiną, pro Jurbarką bėgusį per Lietuvą nuo Baltarusijos sienos iki Kuršių marių.
Įdomu, kad taip elektrotechnika patobulėjo:)
Nemuno keltų istorija. Keltai: nuo irklinio „skraidančio“ iki elektra varomo