Jurbarko čeburekinę pamėgsta ir šeimos, ir sportininkai
Ar žinote, kur Jurbarke galima sočiai, greitai, skaniai ir gana pigiai pavalgyti? Sakote, neįmanoma? Skaniai ir gana pigiai nebūna? Ir mes taip galvojome, kol neužsukome į naują maitinimo vietą Jurbarke – centrinėje Dariaus ir Girėno gatvėje, 70-uoju numeriu pažymėtame name, jau antras mėnuo veikia „Wow Čeburekinė“, vietinių tiesiog čeburekine vadinama.
Jau iš pavadinimo aišku, kad tik čia galėsite paskanauti čeburekų – sultingų ir didelių, kelių delnų dydžio pusmėnulio formos miltinių patiekalų.
Mestelėnai ir svečiai Jurbarko „Wow Čeburekinėje“ gali įsigyti trijų rūšių čeburekų su skirtingais įdarais: su kiauliena įdaru, su Mozarellos sūriu, o taip pat kiaulienos bei Mozarellos sūrio miksą. Jei ateisite labai išalkę, galima ir sultinio užsisakyti – bus dar skaniau ir sočiau. Viskas bus patiekiama patogiai, kad būtų galima išsinešti ir tuoj pat valgyti.
Iš gruzdintuvės ištrauktą karštą čebureką siūlome valgyti iš karto ir mėgaujantis sodriu jo skoniu prisiminti, kad tai ne šiaip skanus miltinis patiekalas – o Krymo totorių nacionalinės virtuvės paveldas, kartu su Krymo totoriais atkeliavęs ir prigijęs Lietuvoje dar nuo Vytauto Didžiojo laikų, daugiau kaip prieš 600 metų.
Beje, patiekalo pavadinimas yra kilęs iš Krymo totorių kalbos žodžio „çiberek“, pažodžiui reiškiančio „skanus burekas“. Burekas yra rytietiško miltinio patiekalo su įdaru (nebūtinai mėsos) pavadinimas.
Į Jurbarko čeburekinę verta užsukti ne tik dėl minėtų patiekalų. Čia galima įsigyti išsinešimui šviežių varškės spurgyčių, pagardintų pasirinktu priedu. Spurgytės tikrai turėtų patikti mažiesiems.
Čeburekinės savininkai, beje, kauniečiai, džiaugiasi, kad jurbarkiečiai jau vis labiau atranda šią vietą. Pastebi, kad miestelėnai yra konservatyvūs – labiau linkę rinktis čeburekus su mėsa, nors pamažu jau atranda ir pamėgsta naujovę – čeburekus su Mozarellos sūrio įdaru. Džiaugiasi ir nuolatiniais klientais, o taip pat sugrįžtančiais naujais, kurie nusipirkę ir suvalgę vieną čebureką, netrukus grįžta ir nusiperka daugiau. Taip čeburekinę atranda ir pamėgsta šeimos.
Beje, yra galimybė užsisakyti iš anksto ir didesnius čeburekų kiekius šventėms, iškyloms ar kitoms progoms. Ši paslauga taip pat darosi vis populiaresnė. Čeburekinės savininkai džiaugiasi, kad jų gaminius įvertina ir iš kitų miestų atvykstantys sportininkai – štai antradienį gautas užsakymas pagaminti visą pusšimtį čeburekų.
„Wow čeburekinė“ dirba pirmadieniais–penktadieniais nuo 10 iki 18 val., o šeštadieniais – nuo 10 iki 15 val. Darbo dienomis dirba dvi vietinės darbuotojos – čeburekinėje sukurtos dvi naujos darbo vietos.
Beje, šeštadieniais galima sutikti ir pačią savininkę, besidarbuojančią čeburekinėje: jai galite savo pageidavimus, pastebėjimus ar pagiriamuosius žodžius išsakyti. Kviečiame atrasti, pamėgti ir sugrįžti.
Jurbarko „Wow Čeburekinė“
Kur rasti: Dariaus ir Girėno g. 70, Jurbarke
Darbo laikas: I-V nuo 10 iki 18 val. VI nuo 10 iki 15 val.
Didesni užsakymai priimami tel. +370 615 34719
Čebureko kaina nuo: 2 Eur
Įdomu
Čeburekas yra nacionalinis Krymo totorių virtuvės patiekalas, ir tradicinis tarp Balkanų ir tiurkų tautų, taip pat populiarus kaip užkandis ir gatvės maistas Užkaukazėje, Vidurinėje Azijoje, Rusijoje, Ukrainoje, taip pat Krymo totorių diasporose Turkijoje ir Rumunijoje.
Čeburekas yra tik viena iš daugybės burekų atmainų. Ši patiekalų grupė buvo paplitusi nuo mūsų eros pradžios tarp klajoklių Didžiosios stepės tautų ir reiškė bet kokį įdarytą valgį su jufka tešla. Čeburekas, paplitęs Krymo totorių tarpe, iš kitų burekų išsiskiria savo forma (perlenktas apskritimas) ir įdaru (naudojama termiškai neapdorota, t. y. žalia mėsa). Dėl to Turkijoje jis žinomas kaip çiğ börek („žalias burekas“). Čeburekai puikiai tinka kaip maistas išsinešimui arba gatvės maistas – jiems valgyti nereikia stalo įrankių.
Wikipedia inf.
Losing Bitcoin due to uncertainties and issues can be life-draining for anyone who has invested in B...
Marijampolės apskrities pareigūnai išaiškino vyro nužudymą