Grikių košės skirtingi receptai

Straipsnis  1 komentarų
AŠrifto dydis+- Spausdinti

Kuomet kalba pasisuka apie košes, jos dažniausiai asocijuojasi su pusryčiais. Tokį maistą dažniausiai renkamės būtent tokiu dienos metu. Košė dažniausiai yra gardinama sviestu arba uogiene ir didžioji dauguma žmonių net neįsivaizduoja, kad ji gali būti valgoma dar kitaip. Kad košė būtų dažnesnis pasirinkimas ir ją galėtumėte valgyti įvairiais būdais, šį straipsnį parengėme būtent jums, kad galėtumėte pasisemti daugiau idėjų.

Grikių košė su spirgučiais

Jeigu užsimanėte kažko neįprasto, verta išbandyti šį patiekalą. Dažniausiai spirgučiai yra valgomi su bulvėmis, bet jas kuo puikiausiai galima pakeisti grikiais. Tad šiuos abu komponentus reikėtų pasiruošti atskirai. Jeigu norite, grikius galite užsimerkti iš vakaro, tuomet jų nereikės virti. Ilgai pabuvę vandenyje jie bus lygiai tokie pat kaip ir virti, tik savyje išsaugoję žymiai daugiau naudingų medžiagų. O spirgučius galima ruošti įprastai, tai yra juos pakepinti kartu su svogūnu ir kitais žalumynais. Prieš dedant paruoštus spirgučius ant grikių košės juos būtina pašildyti. Tad į nedidelį kiekį vandens suberkite išmirkusius grikius ir ant nedidelės ugnies juos pakaitinkite kol sušils. Ir tada viską galite dėti į lėkštę.

Saldus grikių košės variantas

Grikių košė puikiai gali būti derinama su vaisiais. Aišku, galbūt švieži vaisiai prie tokių kruopų nėra pats geriausias pasirinkimas, bet džiovinti vaisiai, puikiai tam tinka. Jeigu mėgstate riešutus, juos taip pat galima dėti į šią košę. Vėlgi, grikiai gali būti tiek verdami, tiek mirkomi, čia jau viskas priklauso nuo jūsų pasirinkimo. Kuomet grikiai yra paruošti ant jų viršaus galima pabarstyti džiovintų vaisių. Pats geriausias derinys būtų džiovintos slyvos. Taip pat galite užberti ir patinkančių riešutų ir uždėti šaukštą natūralaus jogurto. Tai gali būti puikus pusryčių arba vakarienės variantas.

Grikių košė gurmaniškai

Jeigu norite išmėginti kažką naujo, šis grikių košės receptas yra kaip tik jums. Pirmiausia kaip visada reikia pasiruošti grikius, juos išsivirti arba išsimirkyti. Tada reikėtų pasiruošti daržoves, tai yra cukiniją ir morką supjaustyti plonais griežinėliais ir juos lengvai pakepinti keptuvėje ant sviesto. Kuomet daržovės yra link kepimo pabaigos reikia suberti grikius ir visą mišinį dar šiek tiek pakaitinti, kad viskas susimaišytų. Tada viską reikėtų dėti į lėkštę ir ant viršaus supjaustyti ar smulkiais gabaliukais palaužyti fetos sūrio. Pagal skonį galima visą patiekalą pagardinti druska bei pipirais.

Straipsnis  1 komentarų
Reklama: skelbimai
Naujienos iš interneto

Rekomenduojame perskaityti

Mūsų partneriai