Pirmasis „Žagarėlių čempionatas“ Panemunės pilyje
Žiema jau turbūt pabodo daugeliui, tad privalu suskubti ją išvyti. Užgavėnės yra kaip tik tas metas, skirtas atsisveikinti su žiema. Tradiciškai prieš Užgavėnes buvo gaminami kuo riebesni patiekalai – tiek saldumynai, tiek riebūs mėsos patiekalai. Lietuvoje ypač populiarūs buvo blynai, Žemaitijoje – šiupinys, mieliniai blynai. Kaimyninėje Lenkijoje buvo smaguriaujama vadinamomis pončkomis, pampuškomis ir kropeliais. Dar vienas puikus Užgavėnių gardėsis – žagarėliai.
Pa proga vasario 10 dieną, šeštadienį prieš Užgavėnes, Panemunės pilis ir Jurbarko kultūros centras kviečia visas ir visus namuose iškepti savo mėgstamus žagarėlius, juos atsivežti į pilį ir dalyvauti nuotaikingame „Žagarėlių čempionate“, kurio metu ne tik ragausime puikiuosius tradicinius žagarėlius, bet ir vertinimo komisija išrinks skaniausius, trapiausius, riebiausius ir visokius kitokius -iausius žagarėlius.
Tarp „Žagarėlių čempionato“ gausaus komisijos narių būrio bus ir Šv. Ignaco Lojolos kolegijos lektorius, „Sweet Moon“ desertinės bei „Arrivee“ restorano vyr. konditeris Evaldas Juška bei gastronomijos istorikas profesorius Rimvydas Laužikas.
Iš anksto užsiregistravę dalyviai iki šeštadienio 12.00 val. raginami pateikti savo keptų žagarėlių krepšelį (20–30 vnt.) komisijos atstovui ir pasinerti į užgavėniškas linksmybes, kol 15.00 val. sužinosime, kas ir kuo labiausiai nustebino komisiją.
Nugalėtojų ir dalyvių lauks apdovanojimai ir staigmenos!
ar morkos pavadinimas nuo daržų globėjo Morkaus, ar Morkus nuo morkos?
Šv. Morkus, Daržų diena