Nacionalinis meniu: pristatomas Lietuvos skonių žemėlapis ir specialus restoranų žymėjimas

Straipsnis  1 komentarų
AŠrifto dydis+- Spausdinti

Nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“, siekdama atskleisti šalies gastronominę tapatybę ir pristatyti ją užsienio šalių turistams, drauge su ekspertų grupe ir 10 tūkst. lietuvių, dalyvavusių balsavime, sudarė nacionalinį meniu ir sužymėjo Lietuvos maitinimo įstaigas, kuriose šių patiekalų galima paragauti. Interaktyviame žemėlapyje – daugiau nei 100 šalies restoranų, barų ir kavinių, tarp kurių ir kelios, esančios Jurbarko rajone.

 

Birželio-liepos mėnesį trukusio balsavimo metu buvo išrinkta 15 lietuviškų patiekalų, verčiausių atsidurti nacionaliniame meniu. Iš labiausiai lietuvių mėgstamų valgių sudarytas trijų dienų valgiaraštis, kuriame – sriuba, užkandis, pagrindinis patiekalas, desertas ir gėrimas. Pirmąją kelionės dieną siūloma paragauti šaltibarščių, keptos duonos, cepelinų, desertui užsisakyti šakočio ir giros. Antrąją – susišildyti raugintų kopūstų sriuba, išbandyti žemaitišką užkandį – kastinį su bulvėmis, taip pat paragauti kugelio, obuolių sūrio ir lietuviško alaus. O gastronominės kelionės pabaigai – grybienė bei silkė su bulvėmis, balandėliai ir saldi pabaiga – tinginys bei taurelė midaus.

Restoranai, galintys pasiūlyti vienos ar visų trijų dienų meniu, nuo šiol bus paženklinti nacionalinio meniu lipduku, tad lietuviškos virtuvės gerbėjai ir gastronomijos turistai iš užsienio nesunkiai ras, kur paskanauti balsavimo metu išrinktų patiekalų.

Toks žymėjimas suteiktas 107 maitinimo įstaigoms visoje Lietuvoje, iš viso talpinančioms 11 tūkst. lankytojų. Šios įstaigos įtrauktos į interaktyvų lietuviškų skonių žemėlapį

Žemėlapis taip pat adaptuotas anglų kalba. Pasak „Keliauk Lietuvoje“ direktoriaus Daliaus Morkvėno, toks produktas labai reikalingas Lietuvos, kaip patrauklios gastronominio turizmo krypties pristatymui.

„Gastronominių patirčių ieškantiems turistams itin svarbi šalies virtuvės vizitinė kortelė. Šiuo projektu siekėme įtvirtinti lietuviškos virtuvės tapatybę ir suteikti lengvai prieinamą informaciją apie įstaigas, puoselėjančias nacionalinės virtuvės tradicijas. Skonių žemėlapis ir vietos, ir užsienio turistams padės lengviau suplanuoti kelionę, o restoranų žymėjimas lipdukais – atpažinti tradicinės virtuvės stoteles spontaniškiems keliautojams,“ – teigia D. Morkvėnas.

„Keliauk Lietuvoje“ nuosekliai vysto gastronominio turizmo kryptį. Be nacionalinio meniu, užsienio šalių turistus taip pat pasieks 10 apetitą žadinančių maršrutų „Lietuva lėkštėje“ (angl. Lithuania on a plate). Teminiai maršrutai kvies susipažinti ne tik su autentiškais nacionalinio meniu skoniais, bet ir kitomis lietuviškos virtuvės gerybėmis – nuo dvarų iki modernios virtuvės šedevrų, nuo miško gėrybių iki pieno produktų.

Nacionalinio meniu koncepcija ir gastronominiai maršrutai tarptautinių parodų metu taip pat bus pristatomi užsienio šalių kelionių organizatoriams.

 

Rekomenduojami video:
Straipsnis  1 komentarų
Naujienos iš interneto

Rekomenduojame perskaityti

Integruota kūrybinė veikla „Drugelio gyvenimas – gamtos spalvose“ (nuotraukos)

Integruota kūrybinė veikla „Drugelio gyvenimas – gamtos spalvose“ (nuotraukos)  0

Ką verta žinoti prieš keliaujant į Maltą? Orai, kainos, lankytinos vietos...

Ką verta žinoti prieš keliaujant į Maltą? Orai, kainos, lankytinos vietos...  0

Skinkime gausialapius lubinus

Skinkime gausialapius lubinus  0

Paroda „Tekstūros“ – širdies kalba neįprastuose paveiksluose

Paroda „Tekstūros“ – širdies kalba neįprastuose paveiksluose  0

Jurbarko kultūros centras kviečia į tautadienį

Jurbarko kultūros centras kviečia į tautadienį  0

Raudonės pilies festivalyje – ilgai lauktas Atlantos sugrįžimas į didžiąją sceną

Raudonės pilies festivalyje – ilgai lauktas Atlantos sugrįžimas į didžiąją sceną  0

Savaitgalio idėja. Nustebti ir daug sužinoti – į Kidulių dvarą

Savaitgalio idėja. Nustebti ir daug sužinoti – į Kidulių dvarą  0

Kultūros naktis Tavo mieste!

Kultūros naktis Tavo mieste!  0

Skelbiame visą Jurbarko miesto ir verslo dienų programą

Skelbiame visą Jurbarko miesto ir verslo dienų programą  0

Vaiko gimtadienio šventės planavimas – nuo ko pradėti?

Vaiko gimtadienio šventės planavimas – nuo ko pradėti?  0

Spektaklis „Pelenė“

Gyvenimą Seredžiuje saldina „Cukierkos“  0

Geografijos nakčiai – naktinis žygis Raudonės apylinkėmis

Geografijos nakčiai – naktinis žygis Raudonės apylinkėmis  0

Birutė Skandūnienė, Juozas Karvauskas ir Laimutė Ašmonaitienė

Lietuvos teatrų šventėje pagerbti ir Jurbarko teatralai  0

Lietuvos dainų šventės Teatro dienos akimirka

Kovo 29-ąją Jurbarkas taps mėgėjų teatro sostine  0

Spektaklis „Turkio spalvos monstras“ atvyksta į Jurbarką

Spektaklis „Turkio spalvos monstras“ atvyksta į Jurbarką  0

Liudo Mikalausko koncertas „Pasivaikščiokim su Vytautu Kernagiu“

Liudo Mikalausko koncertas „Pasivaikščiokim su Vytautu Kernagiu“  0

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai skirti renginiai

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai skirti renginiai  0

Jau kovo 15 d.  Jurbarke – grupės „Džentelmenai” koncertas

Jau kovo 15 d. Jurbarke – grupės „Džentelmenai” koncertas  0

Raudonės Pilies festivalis sugrįžta su roko opera ir išskirtiniu M. Mikutavičiaus koncertu

Raudonės Pilies festivalis sugrįžta su roko opera ir išskirtiniu M. Mikutavičiaus koncertu  0

Į Jurbarką atvykstantys „Džentelmenai“ pristato naują legendinės Obuolio dainos „Tamsus langas“ versiją

Į Jurbarką atvykstantys „Džentelmenai“ pristato naują legendinės Obuolio dainos „Tamsus langas“ versiją  0

Monika Katunskytė ir Aidas Manikas kviečia į savo koncertą

Monika Katunskytė ir Aidas Manikas kviečia į savo koncertą  0

Panemunės pilis kviečia į nepaprastą šventę: nacionalinį Žagarėlių čempionatą

Panemunės pilis kviečia į nepaprastą šventę: nacionalinį Žagarėlių čempionatą  0

Auksinis duetas sugrįžta

Auksinis duetas sugrįžta  1

Kitoks teatras pristato: svaiginančią komediją „PROFESORIAUS KLASTINGAS TIRPALAS“

Kitoks teatras pristato: svaiginančią komediją „PROFESORIAUS KLASTINGAS TIRPALAS“  0

Mūsų partneriai