Nacionalinis meniu: pristatomas Lietuvos skonių žemėlapis ir specialus restoranų žymėjimas

Straipsnis  1 komentarų
AŠrifto dydis+- Spausdinti

Nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“, siekdama atskleisti šalies gastronominę tapatybę ir pristatyti ją užsienio šalių turistams, drauge su ekspertų grupe ir 10 tūkst. lietuvių, dalyvavusių balsavime, sudarė nacionalinį meniu ir sužymėjo Lietuvos maitinimo įstaigas, kuriose šių patiekalų galima paragauti. Interaktyviame žemėlapyje – daugiau nei 100 šalies restoranų, barų ir kavinių, tarp kurių ir kelios, esančios Jurbarko rajone.

 

Birželio-liepos mėnesį trukusio balsavimo metu buvo išrinkta 15 lietuviškų patiekalų, verčiausių atsidurti nacionaliniame meniu. Iš labiausiai lietuvių mėgstamų valgių sudarytas trijų dienų valgiaraštis, kuriame – sriuba, užkandis, pagrindinis patiekalas, desertas ir gėrimas. Pirmąją kelionės dieną siūloma paragauti šaltibarščių, keptos duonos, cepelinų, desertui užsisakyti šakočio ir giros. Antrąją – susišildyti raugintų kopūstų sriuba, išbandyti žemaitišką užkandį – kastinį su bulvėmis, taip pat paragauti kugelio, obuolių sūrio ir lietuviško alaus. O gastronominės kelionės pabaigai – grybienė bei silkė su bulvėmis, balandėliai ir saldi pabaiga – tinginys bei taurelė midaus.

Restoranai, galintys pasiūlyti vienos ar visų trijų dienų meniu, nuo šiol bus paženklinti nacionalinio meniu lipduku, tad lietuviškos virtuvės gerbėjai ir gastronomijos turistai iš užsienio nesunkiai ras, kur paskanauti balsavimo metu išrinktų patiekalų.

Toks žymėjimas suteiktas 107 maitinimo įstaigoms visoje Lietuvoje, iš viso talpinančioms 11 tūkst. lankytojų. Šios įstaigos įtrauktos į interaktyvų lietuviškų skonių žemėlapį

Žemėlapis taip pat adaptuotas anglų kalba. Pasak „Keliauk Lietuvoje“ direktoriaus Daliaus Morkvėno, toks produktas labai reikalingas Lietuvos, kaip patrauklios gastronominio turizmo krypties pristatymui.

„Gastronominių patirčių ieškantiems turistams itin svarbi šalies virtuvės vizitinė kortelė. Šiuo projektu siekėme įtvirtinti lietuviškos virtuvės tapatybę ir suteikti lengvai prieinamą informaciją apie įstaigas, puoselėjančias nacionalinės virtuvės tradicijas. Skonių žemėlapis ir vietos, ir užsienio turistams padės lengviau suplanuoti kelionę, o restoranų žymėjimas lipdukais – atpažinti tradicinės virtuvės stoteles spontaniškiems keliautojams,“ – teigia D. Morkvėnas.

„Keliauk Lietuvoje“ nuosekliai vysto gastronominio turizmo kryptį. Be nacionalinio meniu, užsienio šalių turistus taip pat pasieks 10 apetitą žadinančių maršrutų „Lietuva lėkštėje“ (angl. Lithuania on a plate). Teminiai maršrutai kvies susipažinti ne tik su autentiškais nacionalinio meniu skoniais, bet ir kitomis lietuviškos virtuvės gerybėmis – nuo dvarų iki modernios virtuvės šedevrų, nuo miško gėrybių iki pieno produktų.

Nacionalinio meniu koncepcija ir gastronominiai maršrutai tarptautinių parodų metu taip pat bus pristatomi užsienio šalių kelionių organizatoriams.

 

Rekomenduojami video:
Straipsnis  1 komentarų
Reklama: skelbimai
Naujienos iš interneto

Rekomenduojame perskaityti

Beveik 1,9 tūkst. Lietuvos gyventojų gimtadienį švenčia tik kas ketverius metus

Beveik 1,9 tūkst. Lietuvos gyventojų gimtadienį švenčia tik kas ketverius metus  0

B. Pauliukienė, R. Laužikas ir S. Mielkaitytė

Panemunės pilyje išrinktas „Metų žagarėlis“  0

„Kitoks teatras“ pristato: interaktyvią muzikinę ŠOU komediją ,,Šmaikštuoliai” pagal grupės Boney M legendines dainas

„Kitoks teatras“ pristato: interaktyvią muzikinę ŠOU komediją ,,Šmaikštuoliai” pagal grupės Boney M legendines dainas  0

Pirmasis „Žagarėlių čempionatas“ Panemunės pilyje

Pirmasis „Žagarėlių čempionatas“ Panemunės pilyje  0

Muziejaus edukacijų pristatymas susidomėjimo nesukėlė

Muziejaus edukacijų pristatymas susidomėjimo nesukėlė  0

„Eurovizija“ 2024. Atrankos dalyvių tarpe – jurbarkietis Andrius Pojavis

„Eurovizija“ 2024. Atrankos dalyvių tarpe – jurbarkietis Andrius Pojavis  1

Jurbarke pasirodys pasaulinio hito „Loca People“ atlikėjas Sak Noel

Jurbarke pasirodys pasaulinio hito „Loca People“ atlikėjas Sak Noel  0

Kaip derinti kolje prie jūsų aprangos?

Kaip derinti kolje prie jūsų aprangos?  0

Netikėtos dovanų idėjos švenčių proga

Netikėtos dovanų idėjos švenčių proga  0

Viskas, ką turėtumėte žinoti apie ketaus keptuves

Viskas, ką turėtumėte žinoti apie ketaus keptuves  0

Dovanos vaikams: populiariausios knygų serijos

Dovanos vaikams: populiariausios knygų serijos  0

KOKIE YRA ŽINOMIAUSI MĖGĖJŲ MENO FESTIVALIAI?

KOKIE YRA ŽINOMIAUSI MĖGĖJŲ MENO FESTIVALIAI?  0

Populiariosios „Muzikinė kaukė“ laidos vedėju taps smalininkietis Arnas Ašmonas

Populiariosios „Muzikinė kaukė“ laidos vedėju taps smalininkietis Arnas Ašmonas  0

Kad dovanos nekeltų streso: kodėl naudinga dovanomis pasirūpinti iš anksto?

Kad dovanos nekeltų streso: kodėl naudinga dovanomis pasirūpinti iš anksto?  0

Tautodailinkų Reginos ir Prano Poškų kvilingo (popieriaus rankdarbių) ir šiaudelių aplikacijų paroda

Tautodailinkų Reginos ir Prano Poškų kvilingo (popieriaus rankdarbių) ir šiaudelių aplikacijų paroda  0

Method Feeder žvejybos esmė

Method Feeder žvejybos esmė  0

Sukurkime kalėdinę nuotaiką

Sukurkime kalėdinę nuotaiką  0

Jurbarko bardų klubo narių renginių ciklas PENKTADIENIO VAKARAS SU BARDU

Jurbarko bardų klubo narių renginių ciklas PENKTADIENIO VAKARAS SU BARDU  0

Paroda „Sūduvių žemė: PA(si)likimai“ Jurbarko krašto muziejuje

Paroda „Sūduvių žemė: PA(si)likimai“ Jurbarko krašto muziejuje  0

Prasideda teatrų šventė „Senjorai ir jaunystė“

Prasideda teatrų šventė „Senjorai ir jaunystė“  0

Smalininkuose prasideda žemaitukų žygis į Klaipėdą

Smalininkuose prasideda žemaitukų žygis į Klaipėdą  0

Mokytoja pataria, kaip mažuosius sudominti knygomis

Mokytoja pataria, kaip mažuosius sudominti knygomis  0

Skirsnemunės teatras „Pakeleivis“ švenčia savo dešimtmetį

Skirsnemunės teatras „Pakeleivis“ švenčia savo dešimtmetį  0

Kasmetinės neįgaliųjų „Sporto varžytuves 2023“

Kasmetinės neįgaliųjų „Sporto varžytuves 2023“  0

Mūsų partneriai