Nacionalinis meniu: pristatomas Lietuvos skonių žemėlapis ir specialus restoranų žymėjimas

Straipsnis  1 komentarų
AŠrifto dydis+- Spausdinti

Nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“, siekdama atskleisti šalies gastronominę tapatybę ir pristatyti ją užsienio šalių turistams, drauge su ekspertų grupe ir 10 tūkst. lietuvių, dalyvavusių balsavime, sudarė nacionalinį meniu ir sužymėjo Lietuvos maitinimo įstaigas, kuriose šių patiekalų galima paragauti. Interaktyviame žemėlapyje – daugiau nei 100 šalies restoranų, barų ir kavinių, tarp kurių ir kelios, esančios Jurbarko rajone.

 

Birželio-liepos mėnesį trukusio balsavimo metu buvo išrinkta 15 lietuviškų patiekalų, verčiausių atsidurti nacionaliniame meniu. Iš labiausiai lietuvių mėgstamų valgių sudarytas trijų dienų valgiaraštis, kuriame – sriuba, užkandis, pagrindinis patiekalas, desertas ir gėrimas. Pirmąją kelionės dieną siūloma paragauti šaltibarščių, keptos duonos, cepelinų, desertui užsisakyti šakočio ir giros. Antrąją – susišildyti raugintų kopūstų sriuba, išbandyti žemaitišką užkandį – kastinį su bulvėmis, taip pat paragauti kugelio, obuolių sūrio ir lietuviško alaus. O gastronominės kelionės pabaigai – grybienė bei silkė su bulvėmis, balandėliai ir saldi pabaiga – tinginys bei taurelė midaus.

Restoranai, galintys pasiūlyti vienos ar visų trijų dienų meniu, nuo šiol bus paženklinti nacionalinio meniu lipduku, tad lietuviškos virtuvės gerbėjai ir gastronomijos turistai iš užsienio nesunkiai ras, kur paskanauti balsavimo metu išrinktų patiekalų.

Toks žymėjimas suteiktas 107 maitinimo įstaigoms visoje Lietuvoje, iš viso talpinančioms 11 tūkst. lankytojų. Šios įstaigos įtrauktos į interaktyvų lietuviškų skonių žemėlapį

Žemėlapis taip pat adaptuotas anglų kalba. Pasak „Keliauk Lietuvoje“ direktoriaus Daliaus Morkvėno, toks produktas labai reikalingas Lietuvos, kaip patrauklios gastronominio turizmo krypties pristatymui.

„Gastronominių patirčių ieškantiems turistams itin svarbi šalies virtuvės vizitinė kortelė. Šiuo projektu siekėme įtvirtinti lietuviškos virtuvės tapatybę ir suteikti lengvai prieinamą informaciją apie įstaigas, puoselėjančias nacionalinės virtuvės tradicijas. Skonių žemėlapis ir vietos, ir užsienio turistams padės lengviau suplanuoti kelionę, o restoranų žymėjimas lipdukais – atpažinti tradicinės virtuvės stoteles spontaniškiems keliautojams,“ – teigia D. Morkvėnas.

„Keliauk Lietuvoje“ nuosekliai vysto gastronominio turizmo kryptį. Be nacionalinio meniu, užsienio šalių turistus taip pat pasieks 10 apetitą žadinančių maršrutų „Lietuva lėkštėje“ (angl. Lithuania on a plate). Teminiai maršrutai kvies susipažinti ne tik su autentiškais nacionalinio meniu skoniais, bet ir kitomis lietuviškos virtuvės gerybėmis – nuo dvarų iki modernios virtuvės šedevrų, nuo miško gėrybių iki pieno produktų.

Nacionalinio meniu koncepcija ir gastronominiai maršrutai tarptautinių parodų metu taip pat bus pristatomi užsienio šalių kelionių organizatoriams.

 

Straipsnis  1 komentarų
Reklama: skelbimai
Naujienos iš interneto

Rekomenduojame perskaityti

Švenčių organizatoriui Ramūnui pandemija žlugdo verslą, bet ne iniciatyvą

Švenčių organizatoriui Ramūnui pandemija žlugdo verslą, bet ne iniciatyvą  6

Vyriausios Lietuvos raganos patarimai jurbarkiečiams, kaip tinkamai pasitikti Naujuosius

Vyriausios Lietuvos raganos patarimai jurbarkiečiams, kaip tinkamai pasitikti Naujuosius  3

Į Jurbarką atkeliavo puošnios ir dosnios „Knygų kalėdos“

Į Jurbarką atkeliavo puošnios ir dosnios „Knygų kalėdos“  0

Kalėdinę nuotaiką Jurbarke kuria kūrybinės dirbtuvėlės

Kalėdinę nuotaiką Jurbarke kuria kūrybinės dirbtuvėlės  1

Parduotuvės „Tavo skoniui“ savininkėSigita Mazur-Bachovienė

Tarptautinė arbatos diena! Kokia arbata mėgaujasi jurbarkiečiai?  0

Jurbarko „Ąžuoliuko“ mokykla „Giliukų“ grupė

Konkursas „Mano vaistažolių pasaulis“ vainikavo vaistininkės, žolininkės Eugenijos Šimkūnaitės metus  0

Respublikiniame konkurse „Kūrybos paukštė“  apdovanotas jurbarkietis gimnazistas

Respublikiniame konkurse „Kūrybos paukštė“ apdovanotas jurbarkietis gimnazistas  2

UAB „Laidente“ darbuotojų kolektyvas

Jurbarko sveikuolių iššūkis prieš virusą – grūdinti kūną bei stiprinti imunitetą  3

Bibliotekos kalėdinis paštas laukia laiškų knygų herojams

Bibliotekos kalėdinis paštas laukia laiškų knygų herojams  0

Kačėniškės piliakalnis

Kad idėjų kelionėms niekada nepritrūktų – neatrastų piliakalnių topas  0

Advento ženklai Jurbarke – prasukite pro V. Grybo muziejaus kiemelį

Advento ženklai Jurbarke – prasukite pro V. Grybo muziejaus kiemelį  0

Namų jaukumą kuria skirsnemuniškės rankų darbo puošmenos

Namų jaukumą kuria skirsnemuniškės rankų darbo puošmenos  0

Korona šventės nesugadins. Kalėdų eglučių įžiebimo ceremonija, nors ir kitokia, įvyks

Korona šventės nesugadins. Kalėdų eglučių įžiebimo ceremonija, nors ir kitokia, įvyks  0

Rudeninė atmintinė žvejams mėgėjams

Rudeninė atmintinė žvejams mėgėjams  0

Kaip apsauginių kaukių dėvėjimas veikia veido odą?

Kaip apsauginių kaukių dėvėjimas veikia veido odą?  1

„Šiurpnaktis“ prie užtvankos – ateikite pasigėrėti įžiebtais moliūgais

„Šiurpnaktis“ prie užtvankos – ateikite pasigėrėti įžiebtais moliūgais  0

Jurbarkietis dainininkas stilistas Vytenis kelia bures į Klaipėdą – verslą kurs kartu su žmona

Jurbarkietis dainininkas stilistas Vytenis kelia bures į Klaipėdą – verslą kurs kartu su žmona  1

Knygų skaitymas – geriausias vaistas nuo nemalonių minčių

Knygų skaitymas – geriausias vaistas nuo nemalonių minčių  0

Paskutinės „vasaros be kompiuterio“ dienos

Paskutinės „vasaros be kompiuterio“ dienos  0

Vaikų teniso turnyre daugybė emocijų ir apdovanojimų

Vaikų teniso turnyre daugybė emocijų ir apdovanojimų  0

Jurbarke ŽOLINĘ švęsti kviečia tarptautinis festivalis „ANT VANDENS 2020“

Jurbarke ŽOLINĘ švęsti kviečia tarptautinis festivalis „ANT VANDENS 2020“  0

Džiazo dienos keliasi į Smalininkus su Klaipėdos diksilendu „Memeland“

Džiazo dienos keliasi į Smalininkus su Klaipėdos diksilendu „Memeland“  0

Viešvilės miestelio šventė 2020 (nuotraukos)

Viešvilės miestelio šventė 2020 (nuotraukos)  0

Plausto „Nemo“ kapitonas Renatas Zyla Seredžiuje

Šalia Seredžiaus plausto „Nemo“ įgula atrado lietuviškąją Ibizą  0

Mūsų partneriai