Atrasti rafinuotą dvaro virtuvę – į „Kuchmistrus“

   
Straipsnis  0 komentarų
AŠrifto dydis+- Spausdinti

Tokioje vietoje apsilankius, visada pagalvoji, kokias neribotas galimybes ir gerą skonį turėjo dvarininkai. Tuo kiekvienas įsitikins užsukęs visai netoliese, anapus Nemuno, Šakių rajone, Lukšių seniūnijoje, Tubelių kaime, įsikūręs restoranas „Kuchmistrai“.

Iškilmingai atidarytas tik balandžio pradžioje, jis jau užsitarnavo tokią reputaciją, kad užsukusieji ne tik patys grįžta, bet ir draugų, giminaičių ar svečių iš užsienio atsiveža. Užsieniečiai ir patys juos susiranda. Restorano šeimininkai vardija svečius iš tokių šalių: Italija, Japonija, Latvija, Baltarusija ir kt. Grįžta į restoraną ne tik dėl dvariškų patiekalų, bet ir dėl autentiškos auros, kuri yra išsaugota restorane, dėl istorinių žinių, kuriomis esi prifarširuojamas dvaro virtuvėje degustuodamas XIX amžiaus dvarininkų patiekalus ir mėgaudamasis neįprastais skoniais. Pavyzdžiui.  Klientai čia grįžta dėl tokių patiekalų, kaip ant kopūsto lapo keptas karpis. Arba šaltkošės, t. y. ledų su šakočio gabaliukais. Arba silkių pašteto bulvėje, keptoje ant laužo, patiekto su aluje marinuotais svogūnėliais. Sugrįžta dar kartą paragauti šiene kepto sūrio. Kiti ilgai nepamiršta šaltos kinrožių arbatos. Arba pastarnokų „pončkučių“. Ar tokių šaltybarčių (taip ir rašosi), kokių, duodame galvą nukirsti, nesate nei matę, nei ragavę. Visa tai galima paragauti „Kuchmistruose“, užsisakius degustaciją. Kartu su šeima ar draugais susėsite prie ilgo medinio stalo ir lauksite taip vadinamų užnešimų, nes dvaro laikais patiekalų kai užnešdavo, tai užnešdavo.

Įdomiausia, kad jums ne tik išsamiai papasakos, kaip tas patiekalas pagamintas, bet ir nukels į praeitį, pažers istorinių žinių apie dvarininkus. Pavyzdžiui, kad ir tokių, jog apie XVII amžių bajorai neįsivaizduodavo savo pietų be alaus sriubos ar pačio alaus, kuris tuo metu tebuvo dviejų laipsnių. Arba apie tai, kad žymioji Bona Sforca į Lietuvą atvežė ir išpopuliarino lengvesnę virtuvę – jei iki tol didieji kunigaikščiai kirsdavo mėsą, tai po Sforcos populiarėjo miltiniai patiekalai.

Daugiau skaitykite naujausiame „Mūsų laikas“ laikraštyje.

Taip pat galite įsigyti ir PDF formato versiją ČIA

Rekomenduojami video:
Straipsnis  0 komentarų
Reklama: skelbimai
Naujienos iš interneto

Rekomenduojame perskaityti

Kovo 29-osios „Mūsų laike“ skaitykite

Kovo 29-osios „Mūsų laike“ skaitykite  0

Geriausia pasaulyje šalta sriuba – lietuviški šaltibarščiai

Geriausia pasaulyje šalta sriuba – lietuviški šaltibarščiai  0

Metų knygos rinkimai 2023. Kas pretenduoja ir kur balsuoti už labiausiai patinkančią

Metų knygos rinkimai 2023. Kas pretenduoja ir kur balsuoti už labiausiai patinkančią  0

Beveik 1,9 tūkst. Lietuvos gyventojų gimtadienį švenčia tik kas ketverius metus

Beveik 1,9 tūkst. Lietuvos gyventojų gimtadienį švenčia tik kas ketverius metus  0

B. Pauliukienė, R. Laužikas ir S. Mielkaitytė

Panemunės pilyje išrinktas „Metų žagarėlis“  0

„Kitoks teatras“ pristato: interaktyvią muzikinę ŠOU komediją ,,Šmaikštuoliai” pagal grupės Boney M legendines dainas

„Kitoks teatras“ pristato: interaktyvią muzikinę ŠOU komediją ,,Šmaikštuoliai” pagal grupės Boney M legendines dainas  0

Pirmasis „Žagarėlių čempionatas“ Panemunės pilyje

Pirmasis „Žagarėlių čempionatas“ Panemunės pilyje  0

Muziejaus edukacijų pristatymas susidomėjimo nesukėlė

Muziejaus edukacijų pristatymas susidomėjimo nesukėlė  0

„Eurovizija“ 2024. Atrankos dalyvių tarpe – jurbarkietis Andrius Pojavis

„Eurovizija“ 2024. Atrankos dalyvių tarpe – jurbarkietis Andrius Pojavis  1

Jurbarke pasirodys pasaulinio hito „Loca People“ atlikėjas Sak Noel

Jurbarke pasirodys pasaulinio hito „Loca People“ atlikėjas Sak Noel  0

Kaip derinti kolje prie jūsų aprangos?

Kaip derinti kolje prie jūsų aprangos?  0

Netikėtos dovanų idėjos švenčių proga

Netikėtos dovanų idėjos švenčių proga  0

Viskas, ką turėtumėte žinoti apie ketaus keptuves

Viskas, ką turėtumėte žinoti apie ketaus keptuves  0

Dovanos vaikams: populiariausios knygų serijos

Dovanos vaikams: populiariausios knygų serijos  0

KOKIE YRA ŽINOMIAUSI MĖGĖJŲ MENO FESTIVALIAI?

KOKIE YRA ŽINOMIAUSI MĖGĖJŲ MENO FESTIVALIAI?  0

Populiariosios „Muzikinė kaukė“ laidos vedėju taps smalininkietis Arnas Ašmonas

Populiariosios „Muzikinė kaukė“ laidos vedėju taps smalininkietis Arnas Ašmonas  0

Kad dovanos nekeltų streso: kodėl naudinga dovanomis pasirūpinti iš anksto?

Kad dovanos nekeltų streso: kodėl naudinga dovanomis pasirūpinti iš anksto?  0

Tautodailinkų Reginos ir Prano Poškų kvilingo (popieriaus rankdarbių) ir šiaudelių aplikacijų paroda

Tautodailinkų Reginos ir Prano Poškų kvilingo (popieriaus rankdarbių) ir šiaudelių aplikacijų paroda  0

Method Feeder žvejybos esmė

Method Feeder žvejybos esmė  0

Sukurkime kalėdinę nuotaiką

Sukurkime kalėdinę nuotaiką  0

Jurbarko bardų klubo narių renginių ciklas PENKTADIENIO VAKARAS SU BARDU

Jurbarko bardų klubo narių renginių ciklas PENKTADIENIO VAKARAS SU BARDU  0

Paroda „Sūduvių žemė: PA(si)likimai“ Jurbarko krašto muziejuje

Paroda „Sūduvių žemė: PA(si)likimai“ Jurbarko krašto muziejuje  0

Prasideda teatrų šventė „Senjorai ir jaunystė“

Prasideda teatrų šventė „Senjorai ir jaunystė“  0

Smalininkuose prasideda žemaitukų žygis į Klaipėdą

Smalininkuose prasideda žemaitukų žygis į Klaipėdą  0

Mūsų partneriai