„Džiovinukas“ naujuosius metus pradeda naujose patalpose
- J. Tarozienė džiaugiasi, kad 2020-uosius, o tuo pačiu ir antruosius šeimos verslo metus, pradėjo erdviose nuosavose patalpose, pažadėjusi šiais metais jurbarkiečius ir miesto svečius nustebinti dar viena naujiena.
- „Džiovinukas“ nuolat pristato naujų skonių paplotėlių. Viena iš praėjusių metų naujienų – iš braškių, obuolių, saulėgrąžų ir linų sėklų pagaminti džiovinukai.
- Tapytos obels šaka naujose patalpose...
- ... o senųjų patalpų sieną puošė "žydinčios obels" fototapetas
Pavasarį dvejų metų veiklos sukaktį švęsiantis Jolantos ir Ričardo Tarozų natūralaus ir sveiko maisto gamybos verslas „Džiovinukas“ naujuosius metus pasitinka naujoje vietoje. Jau nuo sausio 9 dienos jų džiovinukų gamyba oficialiai persikėlė ir jau veikia tikriems jurbarkiečiams žinomos kavinės „Miražas” patalpose, pirmame aukšte, prie „Mūro“ parduotuvės. Visą gamybos cechą perkraustė iš toje pačioje gatvėje stūksančio vienintelio Jurbarko devynaukščio. Sausio 9 dieną gavo iš Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos leidimą vykdyti gamybinę veiklą, o jau kitą dieną užkaitė džiovyklas.
Kaip pasakoja Jolanta, jie abu su vyru labai dėkingi kai kuriems buvusiems kaimynams, kurie ir paskatino jų verslo plėtrą. Tarozai laimingi, kad iš nuomojamų kur kas mažesnių patalpų persikraustė į penkis kartus erdvesnes nuosavas patalpas – nuo 30 iki 150 kv. metrų, kurias patys atnaujino ir pritaikė savo veiklai. Patvirtina, kad buvo daug darbo, nes patalpos ilgą laiką buvo nenaudojamos ir nešildomos. Į naują erdvę persikraustė ne tik su visa įranga, bet ir su „obelimi“, arba piešiniu ant sienos. Jei buvusio cecho sieną puošė pražydusios obels vaizdas, tai naujose – nutapytos obels šakas svarina sunokę obuoliai. Ir dar nutūpęs paukštelis, kad obuoliai išliktų sveiki, ir kad džiovinukų verslas gyvuotų.
Ypatingas Kėdainių užsakymas
„Džiovinuko“ verslas sėkmingai gyvuoja. Jolanta suskaičiavusi apie 15 specializuotų parduotuvėlių, kurios prekiauja išskirtinai natūraliais ir sveikais maisto produktais, tarp kurių, ir Tarozų gaminami džiovinukai. Pastarųjų prekybos taškų žemėlapis platus – nuo Vilniaus, Kauno, Kėdainių, Panevėžio, Šilutės, Skuodo iki Biržų. „Džiovinuko“ produkcija jau yra ir Šakiuose. Jolanta paskojo, kad plės gamybos apimtis pagal poreikį, pridurdama, kad jau pajėgūs ir įgyvendinti specialius užsakymus, kad ir tokius, kokius gavo iš Kėdainiuose įsikūrusios parduotuvėlės savinininkų. Šie paprašė sukurti išskirtinai Kėdainiams pritaikytą džiovinuką... iš agurkų, t..y. daržovės, kuria garsėja tas kraštas. Tarozai galvosūkį sėkmingai išsprendė. Prisiminę, kad agurką vaikystėje valgydavo su medumi, juo paįvairino gaminį. Kadangi agurkas yra vandeninga daržovė, įbėrė saulėgrąžų sėklų, dėl rūgštelės papildė citrinomis, o kad būtų gaiviau paskanino mėtomis. Ir gavosi puikus džiovinukas. Jolanta iš karto užbėga už akių pasiūlymui apie jurbarkietišką džiovinuką, patikindama, kad jau apie tai galvojanti – jei ne kokiais specifiniais ingredientais, tai bent pavadinimu.
Tarozai ne tik asmeninius užsakymus gali atlikti, bet ir prisitaiko prie pirkėjų skonio. Anot Jolantos, populiariausi yra bananiniai džiovinukai, tačiau pastebi, kad pastaruoju metu populiarėja ir iš daržovių pagaminti. Ypač paklausūs su kanapių sėklomis.
Šokoladais nevaišina
„Džiovinukui“pavasarį bus dveji metai. Jolanta pajuokauja, kad šis verslas yra tarsi pirštelio įmerkimas į vandenyną, ir dėl to tikrai nesigaili. „Tas, kas nesėdi vietoje ir turi minčių, gali savo fantazijas įgyvendinti ir šeimą išlaikyti. O jei nori, kad už juos kažkas dirbtų, būtų darbininku, tada sunku tokią vietą surasti Jurbarke”, – savo šeimos verslo sėkmės paslaptį atskleidė Jolanta, paaiškindama, kad visai nesvarbu, kur tu gyveni. „Svarbiausia yra noras“, – sako ji. Tarozams patiems įdomi „Džiovinuko“ veikla. Jiems patiems patinka, ką gamina. Patikina, kad svečių niekada nevaišina šokoladais – geriau prie arbatos pasiūlo džiovinuko paplotėlių, pagamintų iš banano, kakavos ir kokoso. „Paskaičiuokime, kiek suvalgę šokolado plytelę gauname kalorijų, ir ar jos visos naudingos, bei kiek naudingų medžiagų turi džiovinukas. Kakava suteikia laimės hormoną, bananas turi kalio, kuris reikalingas širdžiai, o kokosas, riešutas, augalinių riebalų. Be to, tai tris–keturis susitraukęs produktas, kurį suvalgę gauname žymiai didesnę maisto porciją”, – vardija Jolanta. Šypsosi, kad kai svečiams pasiūlo džiovinukų, šie savo atvežtus tortą nustumia į šalį.
Į gerokai erdvesnes patalpas atsikrausčius ir fantazijoms bei idėjoms daugiau laisvės. Jolanta prasitaria, kad tai dar ne visos šiais metais „Džiovinuko“ naujienos. Vieną ruošiasi pristatyti jau pavasarį. Detaliau dar nenori pasakoti. Prasitaria tik tiek, kad tai susiję su sveika mityba.
Kur rasti?
- Tarozų „Džiovinukas“ įsikūrė ir jo produkcijos galima įsigyti Jurbarke, Vasario 16-osios 2A gatvėje (prie „Mūro“, pirmame aukšte). Jei norite užsisakyti džiovinukų, skambinkite tel. 8 605 67 147. Daugiau informacijos rasite “Džiovinukas” feisbuko paskyroje ir interneto svetainėje www.dziovinukas.com
- „Džiovinuko“ gaminių rasite ir Dariaus ir Girėno g. esančioje parduotuvėje „Tavo skoniui“.
- Šiltuoju sezonu džiovinukais prekiaujančius Tarozus galima sutikti Panemunės pilies kiemelyje. Jolanta patikina, kad sveikuoliškus paplotėlius itin noriai perka dviratininkai ir baikeriai.
Mero statytinis.direktoriaus konkursas buvo "sufiksintas".
Muziejų darbą paralyžiuoja vidiniai nesutarimaiTik pries kameras moka vaidinti, o...