Jurbarko rajono savivaldybės administracija skelbiamų derybų būdu perka vieno kambario butus

Straipsnis  1 komentarų
AŠrifto dydis+- Spausdinti

Jurbarko rajono savivaldybės administracija projekto „Socialinio būsto plėtra Jurbarko rajono savivaldybėje“ įgyvendinimo metu numato įsigyti 4 vieno kambario butus, iš kurių 1 butas būtų pritaikytas judėjimo negalią turinčiam asmeniui.

Perkančioji organizacija – Jurbarko rajono savivaldybės administracija (kodas 188713933), Dariaus ir Girėno g. 96, LT-74187 Jurbarkas, tel. (8-447) 70 153, faks. (8-447) 70 166, el. paštas: info@jurbarkas.lt, interneto adresas: www.jurbarkas.lt

Pirkimo būdas: skelbiamos derybos.

Pirkimas vykdomas vadovaujantis Žemės, esamų pastatų ar kitų nekilnojamųjų daiktų įsigijimo arba nuomos ar teisių į šiuos daiktus įsigijimo tvarkos aprašu, patvirtintu Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2017 m. gruodžio 13 d. nutarimu Nr. 1036 „Dėl Žemės, esamų pastatų ar kitų nekilnojamųjų daiktų įsigijimo arba nuomos ar teisių į šiuos daiktus įsigijimo tvarkos aprašo patvirtinimo“.

Pirkimo objekto buvimo vieta: perkami butai Jurbarko rajono teritorijoje (Jurbarko m. Jurbarkų k., Dainių k., Rotulių k., Skirsnemunės k., Girdžių k., Smalininkų m., Viešvilės mstl., Eržvilko mstl., Veliuonos mstl.). Perkamų butų teritorijoje privalo būti išplėtota viešojo transporto susisiekimo komunikacijų infrastruktūra.

Pirkimas skaidomas į dalis:

I dalis – vieno kambario buto (pirmame aukšte) pirkimas. Informacija apie butą: butas turi būti ne mažesnio kaip 28 kv. m ir ne didesnio kaip 39 kv. m naudingo ploto; butas reikalingas judėjimo negalią turinčiam asmeniui todėl privalo būti pirmame aukšte su žemai (iki 60 cm) įrengtais elektros jungikliais, WC vienoje patalpoje kartu su vonia, pritaikytas asmeniui, turinčiam judėjimo negalią.

II dalis – vieno kambario buto pirkimas. Informacija apie butą: butas turi būti ne mažesnio kaip 28 kv. m ir ne didesnio kaip 39 kv. m naudingo ploto.

III dalis – vieno kambario buto pirkimas. Informacija apie butą: butas turi būti ne mažesnio kaip 28 kv. m ir ne didesnio kaip 39 kv. m naudingo ploto.

IV dalis – vieno kambario buto pirkimas. Informacija apie butą: butas turi būti ne mažesnio kaip 28 kv. m ir ne didesnio kaip 39 kv. m naudingo ploto.

Visų pirkimo dalių butams keliami šie reikalavimai:

1. perkami butai turi būti įvertinti ir sertifikuoti pagal Lietuvos Respublikos statybos įstatymo nuostatas ir statybos techninio reglamento STR 2.01.02:2016 reikalavimus. Butai perkami daugiabučiuose namuose, kurie turės kuo aukštesnę energinio naudingumo klasę;

2. gyvenamosios patalpos ir jos įranga turi atitikti statybos bei specialiųjų normų (higienos, priešgaisrinės saugos, elektros ir kt.) reikalavimus:

2.1. santechnikos, patalpų šildymo ir kiti prietaisai turi būti techniškai tvarkingi, veikiantys, kokybiški;

2.2. tvarkinga elektros instaliacija – visose patalpose veikiančios rozetės ir patalpų apšvietimas. Kiekvienoje patalpoje būtinas minimalus šviestuvas;

2.3. butai turi būti be išorinių matomų defektų, nereikalaujantys remonto;

2.4. langai ir balkono durys tvarkingi, gerai darinėjasi;

3. perkami butai, kuriuose įrengta: bendroji centralizuoto šildymo sistema ar individuali centrinio šildymo sistema, ar vietinio šildymo sistema. Pirmumas teikiamas butams su bendrąja centralizuoto šildymo sistema;

4. turi būti įrengti elektros, vandens, dujų(jeigu įvestos dujos) ir kt. apskaitos prietaisai;

5. pirmumas teikiamas butams, kuriuose įrengti elektrinei viryklei pritaikyti elektros įvadai;

6. pirmumas teikiamas žemesniuose aukštuose esantiems butams;

7. sandorio sudarymo metu butams negali būti uždėtas turto areštas, butai negali būti užstatyti ar įkeisti fiziniams ar juridiniams asmenims, sandorio sudarymo metu neturi būti įsiskolinimų už komunalines paslaugas, butuose neturi būti įregistruotų kitų asmenų, taip pat jie neturi būti kitų asmenų deklaruojami kaip gyvenamoji vieta;

8. jei perkamas butas yra atnaujintame (modernizuotame) name, tai privalo būti pilnai apmokėtos visos išlaidos susijusios su šio buto atnaujinimu (modernizavimu);

9. butai perkami su inventorizuotais ir teisiškai įregistruotais butų priklausiniais (rūsiais ir pan.), jei tokie yra;

10. papildomas kriterijus perkant vieną neįgaliajam pritaikytą socialinį būstą – butas pirmame aukšte, žemai (iki 60 cm) įrengti elektros jungikliai, WC vienoje patalpoje kartu su vonia, pritaikytas asmeniui, turinčiam judėjimo negalią;

11. perkami butai, esantys Jurbarko rajono teritorijoje. Pirmumas teikiamas butams, esantiems arčiausiai Jurbarko miesto. Prioritetas nustatomas pagal tokį eiliškumą:

11.1. Jurbarko m., Jurbarkų k., Dainių k., Rotulių k.;

11.2. Skirsnemunės k., Girdžių k., Smalininkų m.;

11.3. Viešvilės mstl., Eržvilko mstl., Veliuonos mstl.

Butams, esantiems 11.1 punkte nurodytose teritorijose, teikiamas aukščiausias prioritetas, butams, esantiems 11.2 punkte – žemesnis prioritetas, butams, esantiems 11.3 punkte – žemiausias prioritetas. Perkamų būstų teritorijoje privalo būti išplėtota viešojo transporto susisiekimo komunikacijų infrastruktūra.

Neperkami butai:

1. su bendro naudojimo patalpomis (virtuve, tualetu, dušine);

2. įrengti pusrūsiuose, palėpėse, užstatytuose praėjimuose, taip pat neįrengti butai, poilsiui skirtos patalpos;

3. bendrabučio tipo butai (su koridorine sistema) ir butai name su liftu (išskyrus butus esančius pirmame namo aukšte), butai mediniuose ar karkasiniuose namuose;

4. kurių energinio naudingumo klasė žemesnė kaip E;

5. kurių baigtumas nėra 100 proc. (jeigu butas pasiūlymo pateikimo dienai yra neįrengtas, jis turėtų būti įrengtas iki pirkimo Komisijos apžiūros atlikimo dienos);

6. kurių patalpų išdėstymas nesutampa su buto kadastrinių matavimų byloje nurodytais duomenimis;

7. kurių nusidėvėjimas Nekilnojamojo turto kadastro duomenimis didesnis kaip 60 procentų.

Pasiūlymų vertinimo kriterijai: pirkimo dokumentuose nustatyti vertinimo kriterijai; apžiūros išvados; derybų rezultatai; turto vertinimo ataskaitų duomenys.

Pirkimo dokumentų išdavimo vieta: patvirtintos Socialinių būstų gyvenamųjų patalpų pirkimo skelbiamų derybų būdu sąlygos bei vertinimo kriterijai (toliau – Pirkimo sąlygos) išduodami ne vėliau kaip per 3 darbo dienas nuo kandidato prašymo gavimo dienos nemokamai Jurbarko rajono savivaldybės administracijoje, Dariaus ir Girėno g. 96, Jurbarkas, susitikimo laiką iš anksto suderinus telefonu, tel. (8 447) 70 131, mob. 8 664 37531. Taip pat pirkimo dokumentai skelbiami interneto puslapyje http://jurbarkas.lt/ skiltyje,,Naujienos“.

Pasiūlymų ir parduodamų nekilnojamųjų daiktų dokumentų priėmimo vieta: Jurbarko rajono savivaldybės administracija, Dariaus ir Girėno g. 96, Jurbarkas.

Pasiūlymų pateikimo terminas: iki 2021 m. sausio 29 d. 10.00 val., darbo dienomis ir darbo valandomis.

Pasiūlymų pateikimo sąlygos: prie užpildyto pasiūlymo (Pirkimo sąlygų 1 priedas) turi būti pateikiami Pirkimo sąlygose nurodyti dokumentai:

1. buto nuosavybę patvirtinantis dokumentas (VĮ Registrų centro išrašo, ne senesnio kaip 1 mėn. iki dokumentų pateikimo, patvirtinta kopija). Jeigu siūlomas parduoti butas yra iki 1964 m. statytame name, tokiu atveju nuosavybę patvirtinančiame dokumente – nekilnojamo turto registro centrinio duomenų banko išraše, turi būti nurodytas būsto fizinio nusidėvėjimo procentas;

2. kadastrinių matavimų bylos patvirtinta kopija;

3. įgaliojimo, suteikiančio teisę asmeniui pateikti pasiūlymą ir kitus buto pardavimo dokumentus, tikslinti pardavimo dokumentus ir derėtis dėl buto pardavimo (jeigu reikia), sudaryti pirkimo sutartį ar kitaip disponuoti nekilnojamaisiais daiktais, kai šis asmuo nėra nekilnojamojo turto savininkas, patvirtinta kopija;

4. buto energinio naudingumo sertifikato patvirtinta kopija;

5. esant nepilnamečių vaikų – teismo leidimo patvirtinta kopija.

(Kopijų patvirtinimo žymą sudaro: žodžiai „Kopija tikra“, tvirtinančiojo vardas, pavardė, parašas, data. Kopijas tvirtina pasiūlymą teikiantis kandidatas arba jo įgaliotas asmuo).

Pasiūlymas parduoti butą ir kiti dokumentai turi būti parengti lietuvių kalba.

Pasiūlymas su priedais turi būti sunumeruotas, susiūtas ir paskutiniojo lapo antroje pusėje patvirtintas kandidato arba jo įgalioto asmens parašu, o juridinio asmens – ir antspaudu (jeigu turi).

Detali informacija apie pasiūlymų ir dokumentų pateikimo tvarką nurodyta Pirkimo sąlygų II skyriuje.

Komisijos posėdžio, kuriame bus atplėšiami vokai su pasiūlymais, data ir laikas: 2021 m. sausio 29 d. 10.15 val.

Pasiūlymų pateikimas: užklijuotuose vokuose kandidatai pateikia tiesiogiai patys, per kurjerį arba atsiunčia paštu registruotu laišku iki pasiūlymų pateikimo termino pabaigos, t. y. iki 2021 m. sausio 29 d. 10.00 val. Ant voko turi būti užrašyta: „Socialinių būstų pirkimui. Pasiūlymas teikiamas ______ pirkimo daliai(-ims)“, nurodant kuriai pirkimo daliai/dalims teikiamas pasiūlymas ir nurodytais savo rekvizitais (vardas, pavardė, adresas ir telefono numeris; įmonės pavadinimas, adresas ir telefono numeris).

Kandidatas pirkimo dokumentus gali pateikti vienai ar kelioms pirkimo dalims. Jei kandidatas tą patį butą nori pasiūlyti kelioms sąlygas/technines specifikacijas atitinkančioms pirkimo dalims, tokiu atveju gali pateikti atskirus pasiūlymus kiekvienai daliai atskirai arba pateikti vieną pasiūlymą nurodant kurioms pirkimo dalims jis teikiamas.

 

Pirkimo komisijos pirmininkas                                                   Romualdas Kuras

Rekomenduojami video:
Straipsnis  1 komentarų
Reklama: skelbimai
Naujienos iš interneto

Rekomenduojame perskaityti

Informacija gyventojams dėl P. Cvirkos gatvės pavadinimo keitimo

Informacija gyventojams dėl P. Cvirkos gatvės pavadinimo keitimo  3

Jurbarko rajono savivaldybės tarybos  2024 m. kovo 28 d. posėdžio darbotvarkės projektas

Jurbarko rajono savivaldybės tarybos 2024 m. kovo 28 d. posėdžio darbotvarkės projektas  0

Jurbarko rajono savivaldybės administracija skelbia viešuosius nuomos konkursus

Jurbarko rajono savivaldybės administracija skelbia viešuosius nuomos konkursus  0

Rašyk. Klysk. Išmok.

Rašyk. Klysk. Išmok.  0

Kvietimas teikti paraiškas dėl individualių buitinių nuotekų valymo įrenginių arba buitinių nuotekų kaupimo rezervuarų įsigijimo dalinio finansavimo

Kvietimas teikti paraiškas dėl individualių buitinių nuotekų valymo įrenginių arba buitinių nuotekų kaupimo rezervuarų įsigijimo dalinio finansavimo  0

Prasideda genėjimo sezonas: ką reikia žinoti gyventojams?

Prasideda genėjimo sezonas: ką reikia žinoti gyventojams?  0

Skelbiamas konkursas švietimo, kultūros ir sporto vyriausiojo specialisto pareigoms užimti

Skelbiamas konkursas švietimo, kultūros ir sporto vyriausiojo specialisto pareigoms užimti  2

Įgyvendintas projektas „Funkcinės zonos Tauragė+ plėtros strategijos pirmaeilių veiksmų įgyvendinimas“

Įgyvendintas projektas „Funkcinės zonos Tauragė+ plėtros strategijos pirmaeilių veiksmų įgyvendinimas“  0

Pasidžiaukime savo gimtąja kalba!

Pasidžiaukime savo gimtąja kalba!  1

Patvirtintas rajono savivaldybės 2024 m. biudžetas

Patvirtintas rajono savivaldybės 2024 m. biudžetas  1

Jurbarko rajono savivaldybės tarybos 2024 m. sausio 31 d. posėdžio darbotvarkės projektas

Jurbarko rajono savivaldybės tarybos 2024 m. sausio 31 d. posėdžio darbotvarkės projektas  0

Rajono mero sveikinimas Šv. Kalėdų ir artėjančių Naujųjų metų proga

Rajono mero sveikinimas Šv. Kalėdų ir artėjančių Naujųjų metų proga  0

Jurbarko rajono savivaldybės tarybos 2023 m. gruodžio 21 d. posėdžio darbotvarkės projektas

Jurbarko rajono savivaldybės tarybos 2023 m. gruodžio 21 d. posėdžio darbotvarkės projektas  0

Įgyvendintas projektas „Mokausi plaukti ir saugiai elgtis vandenyje“

Įgyvendintas projektas „Mokausi plaukti ir saugiai elgtis vandenyje“  0

Asociatyvi

Jurbarko r. savivaldybės administracija skelbia nereikalingo arba netinkamo (negalimo) naudoti turto viešąjį aukcioną  0

Duris atvėrė atnaujintas Jurbarko kultūros centras

Duris atvėrė atnaujintas Jurbarko kultūros centras  0

Jurbarko rajono savivaldybės tarybos 2023 m. lapkričio 30 d. posėdžio darbotvarkės projektas

Jurbarko rajono savivaldybės tarybos 2023 m. lapkričio 30 d. posėdžio darbotvarkės projektas  0

Paskutinį kartą bus dalinami maisto produktai ir higienos prekės

Paskutinį kartą bus dalinami maisto produktai ir higienos prekės  0

Norintiems gauti kompensaciją už šildymą kietuoju ar kitu kuru

Norintiems gauti kompensaciją už šildymą kietuoju ar kitu kuru  3

Jurbarko ligoninėje atidarytas modernus chirurgijos skyrius

Jurbarko ligoninėje atidarytas modernus chirurgijos skyrius  0

Baigtas įgyvendinti Jurbarko miesto pramonės zonos sutvarkymo projektas

Baigtas įgyvendinti Jurbarko miesto pramonės zonos sutvarkymo projektas  0

Jurbarko rajono savivaldybės tarybos 2023 m. spalio 26 d. posėdžio darbotvarkės projektas

Jurbarko rajono savivaldybės tarybos 2023 m. spalio 26 d. posėdžio darbotvarkės projektas  0

Susitikimas dėl pramonės zonų Jurbarko mieste plėtros

Susitikimas dėl pramonės zonų Jurbarko mieste plėtros  0

Jurbarko rajono savivaldybės administracija skelbia viešąjį nuomos konkursą

Jurbarko rajono savivaldybės administracija skelbia viešąjį nuomos konkursą  0

Mūsų partneriai