Jurbarko gimnazijoje svečiuojasi moksleiviai iš Austrijos, Italijos ir Vokietijos
Šį pirmadienį Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazijoje prasidėjo paskutinis tarptautinio projekto susitikimas, kurio tema ,,Eco-friendly food: Food miles“.
Gimnazijos bendruomenė kartu su svečiais iš Austrijos, Italijos ir Vokietijos surengė šio projekto pristatymą. Atidaryme visus pasveikino gimnazijos direktorė Vida Greičiūtė, meras Skirmantas Mockevičius ir Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Aušra Baliukynaitė. Išgirdę sveikinimo žodžius ir daug gražių palinkėjimų, dalyviai pristatė savo namų darbus. Moksleiviai gavo užduotis, kurių pagrindinis klausimas - kokį atstumą nukeliauja produktai, kol patenka ant mūsų kasdienio stalo.
Įdomu buvo stebėti pristatymus, kuriuose skaičiai kartais buvo stulbinantys: gali būti, kad per savaitę susidaro daugiau kaip 100 000 kilometrų. Popiet prasidėjo praktinė veikla - dirbdami grupėse projekto dalyviai turi išsiaiškinti ir paruošti pristatymus, kokią ekologinę naudą tai duotų, jei pavyktų sutrumpinti maisto kelią iki mūsų lėkštės.
„Moksleiviai šiuo metu vieši „Jurodis“ kaimo sodyboje ir gimnazijos bendruomenės padedami pažindinasi su mūsų kultūra ir kulinariniu paveldu. Stengiamės sudaryti kuo įvairesnes edukacines veiklas, kad jaunuoliai parsivežtų neišdildomų įspūdžių iš mūsų krašto ir šalies.“ - pasakoja „Mūsų laikas“ redakcijos kalbinta gimnazijos direktorė Vida Greičiūtė.
Erasmus+ programos dalyviai išvyksta šį penktadienį, o iki tol jiems suplanuotos pažintinės edukacijos su Lietuvos kulinarijos paveldu, viena jų vyks Girdžiuose „Sūrio džiazas“, kur susipažins su ten gaminamais sūriais ir sūrio gaminimo procesu.
Mes palaikom Jurbarko Kari pirmyn vyruciai nekreipkit demesio I negatyvias nuomones galvokit tik api...
Taip kuriama istorija: „Jurbarkas-Karys“ žais NKL pusfinalyje