Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nuolat vertina bei analizuoja kaip šalies mokyklose maitinami moksleiviai. Didžiulis dėmesys skiriamas ne tik moksleivių maitinimo kokybei, bet ir valgyklų patalpų būklei, mokyklų dalyvavimui sveikos mitybos įpročius ugdančiose ES finansuojamuose projektuose bei draudžiamų maisto priedų ar produktų tiekimui.
Patikrinta 12 rajono mokyklų
Atsižvelgiant į veiklos pobūdį, savikontrolės sistemų efektyvumą, ir tai, kaip įmonė tvarkosi, visi maisto subjektai yra skirstomi į labai mažos, mažos, vidutinės ir padidintos rizikos grupes. Pasak Jurbarko valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausiosios specialistės-maisto produktų inspektorės Dalytės Marcinkevičienės, beveik visos Jurbarko rajone esančios mokyklos yra priskiriamos vidutinės rizikos grupei, nes patiekalų gamyba ir tiekimas tiesiogiai yra gan sudėtinga, didesnės atsakomybės ir žinių reikalaujanti veikla, kuomet klaidos gamybos procese gali skaudžiai atsiliepti vartotojų sveikatai, todėl ši veikla ir kontroliuojama turi būti griežčiau. Specialistės teigimu, mažos rizikos grupei priklausantys subjektai tikrinami vieną kartą per du metus, vidutinės rizikos – 1 kartą per metus, na, o padidintos rizikos – du kartus per metus. Nuo 2012 m. rugsėjo 20 d. iki 2013 m. rugsėjo 25 d. Jurbarko valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos maisto produktų inspektoriai iš 16 mūsų rajone registruotų mokyklų, patikrino 12. Likusios 4 mokyklos buvo priskirtos mažos rizikos grupei, todėl jos bus tikrinamos ateinančiais metais.
Plačiau apie tai skaitykite "Mūsų laiko" 42 numeryje.
It's very important to research properly before deciding to invest in cryptocurrency trade. I lost a...
Sutarta dėl bendrų veiksmų, siekiant apsaugoti miškus nuo šiukšlių